Всеки от нас го притежава, но не винаги му действа

л-карнитинКогато става въпрос за процеса на отслабване, най-често използваното вещество е връзката на 2 аминокиселини – лизин и метонин. Добавките за премахване на излишните килограми съдържат в себе си Л-карнитин, който изпълнява много важна роля и помага при изгарянето на мастните киселини.

Л-карнитинът свързва с лизина и метонина и ги използва в енергийния процес, като по този начин се стига до загуба на тегло. Той е средството, което се използва най-често за отслабване и най-вече от жените. Присъства и в почти всички статии за отслабване.

Въпросът е, дали Л-карнитинът наистина действа, полезен ли е или се пробутва от големите компании за фармацевтични продукти. Дали не е просто продукт, целящ да бъде използван от наивниците с цел печалба.

Ще си отговорите, ако си зададете два въпроса:

  1. Помага ли Л-карнитинът за изгарянето на мастна тъкан?
  2. Има ли смисъл да се консумират хранителни добавки, които го съдържат?

Първият въпрос е лесен и неговият отговор е – ДА. Той помага за намаляване на мастната тъкан. Това се случва, защото с негова помощ се регулират липидите, мазнините се изгарят и се пренасят в клетки, където се превръщат в енергия.

На вторият въпрос не може да се отговори така лесно. Да, може да се приема, но не при всички ситуации. Л-карнитинът е добре да се консумира, когато приемащият го е лишен от важни хранителни вещества и се храни нередовно. Ако той се храни правилно, тогава не би трябвало да има дефицит. Може да се използва и за намаляване на тлъстините, защото помага за по-бързото изгаряне на мазнини. Както е и с всяка друга добавка, с Л-карнитинът не трябва да се прекалява. По-голямата доза не прави добавката по-ефективна, а може да доведе до негативни последици.

 
akaitext
phone

Поръчай по телефона

0886 349 358

clock
  • Получавате продукта
    до 2 работни дни

  • Поръчка над 1 флакон -

    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВKА!

pill
ABC Акай Бери се приема по една капсула сутрин, около 30 минути преди закуска