Най-лошите храни

лоши храниАко искате да сте здрави и в добра форма трябва да внимавате с какво се храните. Има различни храни, някои полезни, някои вредни, но е добре да се пазите от някои от тях ако желаете да запазите своето тегло или да отслабнете.

1. Колбаси

Много престижни институти са доказали с изследванията си, че колбасите и преработените меса носят голям риск за здравето и увеличават вероятността от заболявания, основно от рак на дебелото черво. Те се консервират чрез опушване, осоляване и химически консерванти, а и съдържат много сол и мазнини, които увеличават лошия холестерол, за сметка на твърде малкото съдържание на полезни хранителни вещества.

2. Замразени храни

Замразените храни, особено заготовките, които изискват само препопляне или съвсем малко печене или пържене, за да се консумират, също са обработвани преди да се замразят с химически консерванти, много сол и вредни подправки. Забравете за замразените пици, пилешки хапки и всичко, което е така примамливо и на вкус, и от практична гледна точка за бързото приготвяне. Такива храни са с много калории.

3. Понички

Изключително вредни за здравето са така любимите понички на не малко от нас и най-вече на децата. Те съдържат транс-мазнини, захар и рафинирано брашно и много други нездравословни съставки, които никога няма да бъдат признати от производителите. Ако толкова не можете без понички, то поне си ги приготвяйте сами, но не от готова смес, закупена от магазина.

4. Чипс

Освен че се дебелее от него, чипсът съдържа и акриламид, известен канцероген, който се образува, когато храните са печени или пържени при високи температури. Счита се, че акриламидът причинява няколко хиляди видове рак годишно.

5. Храни с ниско съдържание на мазнини

Производителите на бисквитки, кисело мляко и други храни, етикетирани с ниско съдържание на мазнини, обикновено използват вредни заместители и методи, за да постигат това. Което само по себе си е много по-лошо за здравето и външния вид, отколкото ако похапвате непреработени храни. Купувайте храни, които не са претърпели някаква преработка, дори и да е най-безобидна.

6. Маргарин

Въпреки че маргаринът се рекламира като здравословната алтернатива на маслото и помощник в борбата с холестерола, той е източник на ненаситени мазнини, които всъщност покачват холестерола и повреждат стените на кръвоносните съдове.
Не купувайте изкуствени храни. Предпочитайте зехтина.

7. Газирани напитки

Само две безалкохолни газирани напитки на седмица удвояват риска от рак на панкреаса. Консумирането на повече от 2 сладки газирани напитки на ден значително повишава риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания, както и риска от развитие на диабет. Не забравяйте това, когато ги купувате за децата си, цялото семейство и близките.

 
akaitext
phone

Поръчай по телефона

0886 349 358

clock
  • Получавате продукта
    до 2 работни дни

  • Поръчка над 1 флакон -

    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВKА!

pill
ABC Акай Бери се приема по една капсула сутрин, около 30 минути преди закуска