Може ли яденето на шоколад ви помогне да отслабнете?

отслабване с шоколадЯденето на шоколад, преди и след хранене, е най-новата тактика за отслабване. Но това е прекалено хубаво, за да е истина, нали? „Яжте шоколад и отслабвайте“ – това е заглавието на поредната книга на невролога Уил Клоуър.

Изследвания върху доброволци доказват тази теория. Похапването на шоколад намалява апетита на 50 процента. Но разбира се, има правила, които трябва да спазвате. За да започнете да сваляте килограми, то трябва да ядете шоколад 20 минути преди обяд или вечера и 5 минути след хранене.

Друго важно условие е шоколадът да е натурален. Няма да постигнете желан ефект, ако той е млечен или бял. Задължително е и съдържанието на какао в него да е най-малко 70 процента. И не на последно място – не забравяйте, че шоколадът трябва да е едно малко парченце, а не в неограничени количества.

Всъщност, полезното свойство на шоколада идва от какаото. Черният шоколад може да ви предпази от слънчево изгаряне, дори и рак. Той осигурява достатъчно енергия и нивото на кръвната захар се стабилизира. А най-приятното му качество е, че подобрява настроението.

В престижен италиански университет правят тест, как шоколада се отразява на организма, като доброволци ядат натурален шоколад 15 поредни дни. Оказва се, че опасността от диабет намалява с 50 процента.

Доказва се, че черният шоколад съдържа и здравословни мазнини, които забавят усвояването на захарта в кръвта.

Междувременно в Швейцария установяват, че натуралният шоколад намалява метаболитните ефекти от стреса. А изследователи от университета в Копенхаген доказват, че тъмният шоколад потиска апетита за сладко, солено и мазни храни.

Но не забравяйте най-важното – всичко това важи само за натуралния шоколад, който е направен най-малко от 70 процента какао. Той съдържа по-малко добавена захар, мононенаситени мастни киселини и има горчив вкус, който намалява апетита. Разбира се, количеството е също от значение. Доктор Клоуър съветва големината на парченцето шоколад да е колкото горната част на палеца.

 
akaitext
phone

Поръчай по телефона

0886 349 358

clock
  • Получавате продукта
    до 2 работни дни

  • Поръчка над 1 флакон -

    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВKА!

pill
ABC Акай Бери се приема по една капсула сутрин, около 30 минути преди закуска