Хромът и неговата роля в отслабването

хром и отслабванеВ тази статия ще направим леко отклонение от ABC Acai Berry и ще подчертаем ползата от приемане на хром в борбата за отслабване. Учени от Фондация за Здравни и Медицински Изследвания са провели изследване с хром върху 154 души. Тези, които са го приемали са загубили около 1.5 кг тегло.

Когато се приема хром, кръвната захар се регулира, пристъпите на глад изчезват. Желанието за ядене между основните хранения също се изпарява. Сладките неща вече не са толкова желани. В днешно време храните съдържат много малко хром, за това е повече от желателно той да се приема допълнително.

Добре е да знаем, че хромът:

  • Е много важен за нормалното функциониране на организма;
  • Влияе на производството на инсулин в организма, като стимулира клетките на панкреаса. Има участие при трансформирането на въглехидратите;
  • Складира повече глюкоза в мускулите;
  • Дава стимул на синтеза и трансформацията на мастните киселини;
  • Контролира липидите в кръвта.

Изследвания за хрома и телесното тегло

В края на статията ще разгледаме резултатите, които са постигнати от учените от Фондация за Здравни и Медицински Изследвания (Сан Антонио, САЩ). На част от тези 154 човека се давали плацебо, а дозите хром, които са получили са между 200 и 400 mcg всеки ден. Проучването продължило 72 дни, а телесното тегло на участниците било измерено преди и след опита. Всички са се хранили нормално и не са спазвали никакви допълнителни диети, както и не са правили физически упражнения и други промени в живота си.

Учените установили много голяма промяна в групата, която получавала по 200 mcg хром и тази с 400 mcg. Съставът на телата им се подобрил значително. В сравнение с хората, получаващи плацебо, тези които получавали хром, загубили повече мастна тъкан и увеличили немастната. При тях било отчетено намаление на мастната тъкан с около 1.5 килограма, което е значително количество за периода на изследването.

 
akaitext
phone

Поръчай по телефона

0886 349 358

clock
  • Получавате продукта
    до 2 работни дни

  • Поръчка над 1 флакон -

    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВKА!

pill
ABC Акай Бери се приема по една капсула сутрин, около 30 минути преди закуска