11 грешки при диета за отслабване

грешки при диетаАко имате затруднения в каузата да свалите килограми, много е възможно да допускате грешки, които пречат да постигнете целта. Когато въпреки огромните усилия, които полагате, не стигате до желания резултат, то непременно преразгледайте методите, които използвате, за да сваляте килограми.

Ето някои от най-допусканите грешки в борбата с наднорменото тегло.

Избор на агресивна диета

Най-често срещаната грешка се допуска, когато искате да отслабнете бързо и предприемате драстична диета. Мислите си, че като се подложите на глад ще отслабнете бързо. Хапвате по една зелева супа или един грейпфрут на ден и очаквате след седмица дрехите ви да са с два номера по-малки. Когато приемате толкова малко калории, организмът забавя метабоилзма си. Това означава, че тялото ви започва да гори калории по-бавно и по-малко. И, естествено, доста бързо връщате теглото си.

Пропускане на закуската

Вторият грешен метод за отслабване е да пропускате закуската. Тук доста бързо стигате до така познатия ви ненаситен глад през целия ден. Пропускайки закуската, неусетно започвате да похапвате много повече на обяд, както и до непланирано похапване на бисквитка, вафличка, чипсче... За да поддържате отлични килограми, е нужно да закусвате. Особено ако закуската е с високо съдържание на протеини и фибри, това може да ви засити достатъчно и през целия ден да похапвате доста по-малко от традиционното. Проучвания показват, че хора, които закусват сутрин, поддържат здравословно тегло много по-лесно и дълготрайно.

Допълнителни похапвания

Какво от това, че спазвате диета и закусвате, обядвате и вечеряте по план, ако между тези хранения обръщате внимание на снаксове, чипсове, бисквитки, вафли, сладолед и шепи с бонбони. Цялото това безсмислено похапване може да ви провали крайния резултат от диетата, дори и ако спортувате.

Похапването между храненията

Не, това не е грешка, ако го правите правилно. Ако между закуската, обяда и вечерята похапвате по нещо леко, това може да поддържа метаболизма ви в добра форма, дори да го ускори. Това от своя страна може да доведе до сваляне на килограми или лесно поддържане на формата. Тези похапвания не трябва да са чипсове и снаксове, а например сурови ядки. Храни с високо съдържание на протеини, каквито са ядките, могат да допринесат за топенето на килограми. Разбира се, в разумни количества. Доказано е, че хора, които закусват с ядки, са по-слаби от останалите.

Не разчитайте само на храни с ниско съдържание на мазнини

Нискомаслените продукти са нож с две остриета, защото малкият процент масленост не означава и малко калории. Четете етикетите. Те са добър ориентир за съдържанието на продуктите. Понякога две торти с ниско съдържание на мазнини, може да са по-опасни за теглото ви, отколкото една традиционна торта.

Калориите в безалкохолните напитки

Не подценявайте калориите, които приемате от безалкохолните напитки. Ако на ден пиете доста сокове и газирани безалкохолни напитки, това може това да е основният ви проблем с теглото. Приемането на тези калории няма да доведе до засищане и до по-малко похапване, а калориите се трупат точно толкова, колкото и като се храните.

Пиенето на твърде малко вода

Водата е от съществено значение при диетите и за изгарянето на калории. Нужно е да пиете много вода, за да поддържате метаболизма в добра форма. Ако метаболизмът е по-бавен и отслабването ви ще е доста по-бавно. Изследвания сочат, че хора които пият по 8 чаши вода на ден (с вместимост на чашата - 250-300 мл.) изгарят повече калории, отколкото тези, които пият по-малко вода.

Не изхвърляйте от храненето млякото и млечните продукти

Някои изследвания доказват, че тялото изгаря повече мазнини, ако има достатъчно калций. И обратното - натрупва повече мазнини, ако имате нужда от калций в организма. Доказано е, че калциевите добавки не компенсират изцяло това – именно затова се наричат добавки, а не заместители. Така че, не се отказвайте от млечните продукти по време на диета. Просто ги заменете с по-нискомаслени.

Не се теглете всеки ден

Стъпването на кантара всеки ден води до разочарования. Така или иначе, ежедневното теглене дава погрешна информация. Не си причинявайте тази психоатака. Един път на седмица–две е най-добрият вариант да се качвате на кантара, за да видите реалното си тегло.

Поставянето на реалистични цели

Ако си поставите за цел да отслабнете 20 килограма за една седмица, това е невъзможна мисия. Реалистичната цел е от жизненоважно значение за една успешна диета. По-добре си поставете за цел да отслабнете с 2 килограма и когато видите, че всъщност сте свалили три, това ще ви подейства мотивиращо.

Физическото натоварване

Най-добрият метод за отслабване е да не се лишавате от храна. Просто намалете количеството й от традицинното и започнете да правите упражнения. Физическото натоварване ще изгаря калории и мазнини от тялото ви, без да се налага да минавате на специални и измъчващи диети. Прекарвайте времето си с различни физически занимания, докато намерите най-приятния за вас спорт – плуване, тичане, ходене, тенис, танци...

 
akaitext
phone

Поръчай по телефона

0886 349 358

clock
  • Получавате продукта
    до 2 работни дни

  • Поръчка над 1 флакон -

    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВKА!

pill
ABC Акай Бери се приема по една капсула сутрин, около 30 минути преди закуска