Акай Бери отблизо

acay berryАкай Бери представлява малък лилав плод, голям колкото череша. Той расте в дъждовните гори на Амазония – на палмовите дървета от рода Евтерпа. Вкусът му наподобява смес от къпини и ядки.

Легендата за Акай Бери

Стара легенда гласи, че преди много векове, индианско племе обитаващо земите около река Амазонка, преживявало много трудно. Храната, която се раждала в горите съвсем не била достатъчна за изхранването на цялото племе. Вождът взел сурово решение – всяко новородено да бъде убивано, дори това на собствената му дъщеря Йаса. Тя дълго страдала и плакала безутешно. Един ден чула детски плач, който идвал от гората. Тръгнала на там – дълго вървяла, навлязла дълбоко в гората, но там нямало дете, а една огромна палма отрупана с плодове. Йаса разбрала, че ако хората знаели за съществуването на този плод нямало да умират от глад и да убиват децата си. Там под палмата тя издъхнала от мъка. Когато намерили тялото й, вождът на племето решил, че това дърво трябва да напомня за дъщеря му, затова решил да го нарекат Акай (Йаса, но на обратно), което в превод означава „плодът, който плаче”. Благодарение на този плод избиването на новородените спряло и племето оцеляло.

През 1616 година португалско капитан изгражда крепост, за да защити региона от нападенията на европейците. Те пренасяли и инфекциозни болести, които причинили смъртта на 9/10 от местното население. Гореспоменатото индианско племе оцелява благодарение на имуностимулиращите качества на плода Акай.

Ефектът от Акай Бери

акай бериС течение на времето Акай Бери набира световна популярност като една от най-полезните храни в света. През 2008 година популярна американска телевизионна водеща представя десетте най-полезни храни, сред които е и боровинката Акай. Ефектът над хората е доста голям. Това повишава търсенето на Акай. Водещата дори е принудена публично да заяви, че няма нищо общо с производството и търговията на продукти съдържащи Акай.

Растението Акай Бери съдържа фибри, витамини А и С, желязо, калций, протеини и още куп полезни вещества. Има високо съдържание на антиоксиданти, аминокиселини, омега 6 и 9 мастни киселини, които са изключително полезни за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Като цяло плодовете Акай Бери са изключително полезни. Те действат енерго и имуностимулиращо. Също така са уникален източник на редица полезни вещества – мазнини, витамини, фибри, фитостероли, аминокиселини, микроелементи, желязо, калций, флавоноиди и много други. Плодът съдържа и антоцианини, които са много полезни за здравето и са със силно изразени противоракови свойства.

Акай Бери безсъмнено е много полезен за доброто здравословно състояние, но също така е и неизменен помощник в свалянето на излишни килограми.

 
akaitext
phone

Поръчай по телефона

0886 349 358

clock
  • Получавате продукта
    до 2 работни дни

  • Поръчка над 1 флакон -

    БЕЗПЛАТНА ДОСТАВKА!

pill
ABC Акай Бери се приема по една капсула сутрин, около 30 минути преди закуска